Wednesday, June 18, 2008

Chronic signs of aging

Dulu... "Aku demam ckit je...takpe"
Sekarang... "Aduh, aku rasa nak MC la. Tak larat rase"

Dulu "Flying Fox! Eh..macam best je".....(selepas Flying Fox)..."FuYoo...best la. Nak buat lagi la jum"
Sekarang "Flying Fox?...erm....okla...dah lama tak buat...(Selepas Flying Fox)..."Aduh..sakitnya badan aku. Menyesal aku. Lenguhnye rase. Akibatnye...MC 2hari"

Dulu
"Tak nak la pakai make-up. Buat rimas je. Berminyak rase muke"
Sekarang "Alamak! Aku tertinggal foundation aku kat rumah! Habisla muke aku nampak pucat. Dahla bekedut"

Dulu 10:00 pm ....*phone ringing...."Hello %%*&%^ &**YB*O %^%$v ^&.........." (sampai kul 6 pagi)
Sekarang
10:00 pm...*phone ringing...."Hello, aku nak tdola"....(sampai kul 10:05pm)

Dulu "Polis entri one to jaga, polis mati encuri jaga"
Sekarang
"GTO"

Dulu "McD la"
Sekarang
"Mamak je la"

Dulu 8:00 pm...Daddy said "tukar Channel tu, tengok news"....(kite merajuk)
Sekarang
8:00 pm..."Eh! News la...tukar Channel"...(orang lain merajuk)

Dulu "Chekgu"
Sekarang "Cher"


Pokok pangkalnye...Ahad lepas aku ke Skytrex Bukit Cherakah Shah Alam buat aktiviti lasak dengan student2 aku.


Dengan bangganya tangga tali yang setinggi 25 kaki ku naiki....

Namun...baru tiba di tangga ke-15, aku dah mula give up....

Namun, jeritan ....
"Miss Cathy! Jangan give up! Miss Cathy boleh! Cube je!"
"Miss Cathy! Sikit lagi! Sikit lagi!"
"Miss Cathy! Rehat dulu kalau tak boleh! Miss Cathy mesti boleh!"
Dari pelajar2 ku menyuntik semangat untuk aku meneruskan perjuanganku.

Wah! Seronok rasanya dapat buat flying fox, macam2 la...

















Akhirnya aku berjaya membuat hampir kesemua aktiviti yang ada.... Aku terpaksa ikut "Chicken Run Exit" di check point yang ketiga last coz... Aku dah tak larat dan give up. Pertama kali aku give up. Begitulah rasanya give up. Hasilnya...Aku MC 2 hari...




Badan ku lebam lebam....
Leherku cacat tak boleh gerak ke kiri ke kanan.... Kedua-dua tangan ku bengkak...






Baru ku sedari...

Aku dah tua....



Kesimpulannya..

Dulu...
Aku ahli kelab Rekreasi Rakan mUda....berkayak, Flying Fox, Abseilling...semuanya aku boleh buat....

Sekarang...
Nak naik 15 tangga tali pun aku tak larat.

Memang Sahlah...
Aku dimakan usia...

Cis!


Chiao

~MystiCat~

7 comments:

CHANTIQUE79 said...

amat pama nuan.segi bisi mai ulih.heheh. kemaya ka pulai kuching deh?

hana_lalalala said...

wow!!!!!!!!! best gile! wish i was there sooner! i join u kat summer house je

hehehe

:)

Cokelatrawkz said...

wow..it's a great thing to do anyway. manah nuan.. aku first time pulai kuching ari KL ngena LCCT nemu nyabak depan stewardess hahahahahah... i will never forget the incident.

dahla bejalai jauh, aku semput, aku kenak asma attack.... even orang tuai bejalai lebih laju ari aku.. mula2 aku bjalai ba depan.. tp lama2 kena tinggal urang... sebedau niki tangga bilun, narit seput dulu... hari hujan chelap.. aku bepeluh2 nyabak depan stewardess. hahahahahah... heran urang meda mua mata ku mirah dlm bilun...

duduk ku ba seat.. nadai peduli urang terus ku ngambi inhaler dalam beg enggau tisu ngelap ai mata.

sial Air Asia.. kapa landing ba LCCT nya..

Heiso said...

Cat! Ouch! that must hurt big time!

Cath said...

Chantique,

Bulan Disember bisi ku nurun Kuching. Ilak ku kontek nuan au. lama enda betemu.

Hana,
Dats y! At least if ada u, i ada kawan nak menangis...huuuuuu

Cokelat,
Aku nang anti Air Asia. Dah la diato nganti ka masuk bilun dolok mesti mayar RM20.

Nda kira urang tuai ka, urang pregnant ka, OKU ka, mesti mayar rm20 nganti ka masuk dolol.

Dahla kadang2 boarding gate ya tukar2. Dahla jauh ka bejalai from one end to one end.
Laun mimit terus kena tinggal.
Money sucker!

I think better agik kitai ngena MAS .
Biar mahal but at least bisi empathy cabin crew ya.

Heiso,
Sakit gile u. I 2 hari takdapat gerak badan.
Maybe becoz tak exercise dulu kot...hehehe

hana_lalalala said...

cat! lame tak nampak u kat my page.
where have u been?

dana said...

kat cathy : klaka....tp i dun thnk because of the age..its just the spirit n the fitness that were lacking....dana rasa la...

ps : miss those dayssssss